A nagyfiam (nagy? mindössze 4 éves lesz) elég rosszul eszik. Kevés dolgot szeret, pedig az indulás jó volt. Mostanában azonban nagyon trükkösnek kell lenni, hogy tésztán, rizsen, rántott húson és vajas (esetleg májkrémes) kenyéren kívül mást is megegyen (ami nem csoki vagy gumicukor).

Az egyik adum a tejbegríznek álcázott tejbezabpehely (megfőzve, mint a tejbegríz, leturmixolva, kakaóporral megszórva), a másik ez a "tejbebulgur". Együtt készítettük, együtt fényképeztük, így nem is rosszul fogyott. A bulgur egyébként nemcsak egészségesebb a rizsnél, hanem sokkal könnyebb megfőzni, mert sokkal gyorsabban puhul, így nem kell annyira tartani attól, hogy az egész vagy leég, vagy nyers marad.

4 desszertnyi vagy gyermekadaghoz kell:

egy bögre bulgur

egy bögre tiszta víz

2 bögre tej

1 tasak vaníliás cukor

egy evőkanál szőlőcukor vagy nyers nádcukor

egy púpos evőkanál vaj

 

Minden hozzávalót egy kisebb lábasba öntünk, és közepes lángon felforraljuk. Addig főzzük, míg a bulgur a folyadék nagy részét (úgy 2/3-át) magába nem szívja, ekkor levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk, hogy a forró bulgur magába szívja az összes folyadékot (kb. 10 perc). Villával átkeverjük, majd tálaljuk. Mi most banánnal és mézzel, de finom lekvárral, kakaóval, fahéjjal, vagy gyümölccsel és tejszínhabbal is.

Rossz evők: jó étvágyat!

Szerző: Nicka  2012.02.13. 13:33 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koszkvartely.blog.hu/api/trackback/id/tr614101402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása