A nagyfiam (nagy? mindössze 4 éves lesz) elég rosszul eszik. Kevés dolgot szeret, pedig az indulás jó volt. Mostanában azonban nagyon trükkösnek kell lenni, hogy tésztán, rizsen, rántott húson és vajas (esetleg májkrémes) kenyéren kívül mást is megegyen (ami nem csoki vagy gumicukor).
Az egyik adum a tejbegríznek álcázott tejbezabpehely (megfőzve, mint a tejbegríz, leturmixolva, kakaóporral megszórva), a másik ez a "tejbebulgur". Együtt készítettük, együtt fényképeztük, így nem is rosszul fogyott. A bulgur egyébként nemcsak egészségesebb a rizsnél, hanem sokkal könnyebb megfőzni, mert sokkal gyorsabban puhul, így nem kell annyira tartani attól, hogy az egész vagy leég, vagy nyers marad.
4 desszertnyi vagy gyermekadaghoz kell:
egy bögre bulgur
egy bögre tiszta víz
2 bögre tej
1 tasak vaníliás cukor
egy evőkanál szőlőcukor vagy nyers nádcukor
egy púpos evőkanál vaj
Minden hozzávalót egy kisebb lábasba öntünk, és közepes lángon felforraljuk. Addig főzzük, míg a bulgur a folyadék nagy részét (úgy 2/3-át) magába nem szívja, ekkor levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk, hogy a forró bulgur magába szívja az összes folyadékot (kb. 10 perc). Villával átkeverjük, majd tálaljuk. Mi most banánnal és mézzel, de finom lekvárral, kakaóval, fahéjjal, vagy gyümölccsel és tejszínhabbal is.
Rossz evők: jó étvágyat!